Zelforganisatie- door Simcha de Haan

We gaan economisch ongekend zware tijden tegemoet en HartVoorVrijheid Amsterdam maakt haar borst nat om de lokale economie te helpen bij het incasseren van de klappen. Dinsdag 27 september waren we bijeen om de lijstverbinding met De Piratenpartij, De Basisinkomenpartij, De Groenen, NL met een PLAN en ST3M, en kandidaten voor de provinciale staten te bespreken. Donderdag 29 september waren Vincent Adolfse, Barry Annes en Simcha naar de BitterBallenBorrel van beUnited in Almere, waar we hebben kennisgemaakt en de structurele samenwerking voor Amsterdam hebben besproken met Pancras Paul en Anne Franken. Kok Chan was diezelfde avond met onze vragen naar een FNV bijeenkomst met Pieter Omtzigt in West, die de aanstaande armoede en het nieuwe bestaansminimum op de politieke agenda zet.

Het MKB in Amsterdam, voorop de vele retailers en horeca ondernemers, die belastingschulden moeten terugbetalen en zijn ingeteerd op reserves na 2 jaar corona lockdowns en avondklok, krijgt geen compensatie van het Rijk voor de inflatie en de energiecrisis. Het aantal faillissementen en de werkeloosheid zullen oplopen. HartVoorVrijheid Amsterdam gaat ondernemers en werknemers verbinden en vertegenwoordigen richting de lokale en regionale overheid. Ook in Amsterdam is het nieuwe college en de nieuwe raad te onervaren en te klein van hart om de mkb-ers en hun werknemers samen weerbaar te maken onder het huidige economische en politieke gesternte.

De feestcommissie bestaande uit Vincent, Reinout, en Kok Chan, in combinatie met Barry Annes en Jacquelien van Beers van de Florijn gaan maandelijkse borrels organiseren bij Wouter Apituley in de Couscousclub, totdat we zo groot zijn dat we naar Rialto moeten uitwijken. We denken aan een vaste maandag van 16-19. We doen de borrel in samenwerking met BeUnited, dat is opgericht door Pancras Paul, om de grootste werkgever in heel Nederland te vertegenwoordigen omdat VNO NCW weinig kritisch is en vooral multinationals vertegenwoordigt. Daarnaast gaan we met de lokale afdeling van het FNV samenwerken. Natuurlijk gaan we de samenwerking met de SP niet uit de weg. We hebben dezelfde agenda, en onze leden Hugo Gietelink , Simcha de Haan en Reinout Koperdraat kennen de SP van binnen.

Voor meer informatie: Overheid & politiek hebben geen beleidsvisie op de grootste werkgever van Nederland – beUnited

https://www.beunited.nl/overheid-politiek-hebben-geen-beleidsvisie-op-de-grootste-werkgever-van-nederland/

terug naar De Andere Nieuwsbrief


© Hart voor vrijheid Amsterdam.