Bestuur HVV schorst medebestuurlid onterecht – door Monica van Koppenhagen

Op 11 juni ‘22 werd ik tijdens de ALV in het bestuur van Hart voor Vrijheid gekozen; een hele eer! Met goede moed begon ik eraan, maar helaas werd ik op 27 juli door de overige bestuursleden gevraagd te vertrekken. Toen ik daar geen gehoor aangaf, werd ik op 3 augustus op non-actief gesteld. Dat mag niet; daartoe is het bestuur niet bevoegd. Nadat mijn bezwaren van tafel werden geveegd, moest ik in beroep bij de HvV beroepscommissie. Op 8 november deed deze hierover uitspraak. [LEES DEZE HIER]

met het onrechtmatig schorsen van medebestuurlid van Koppenhagen overtreedt het bestuur HVV de wet én de kernwaarden van HVV in een lange reeks [BEKIJK 11 OVERTREDINGEN]

Als bestuurslid wil ik graag een nieuwe bestuurscultuur vormgeven, juist binnen Hart voor Vrijheid. Dat is natuurlijk heel groot en breed, maar het begint klein. Tijdens een bestuursvergadering pleitte ik ervoor de uitspraken van de beroepscommissie te delen met alle leden, ook al betekende dat met de billen bloot voor het bestuur. Openheid van zaken, zelfreflectie en transparantie horen bij Hart voor Vrijheid, in mijn optiek. Eerdere uitspraken werden helaas niet volledig gecommuniceerd of gepubliceerd in de HvV nieuwsbrief. Daarom deel ik de laatste uitspraak van de beroepscommissie, die mij persoonlijk betreft, hier met jullie allemaal, in De Andere Nieuwsbrief. 

Ter jullie informatie en met vriendelijke groet,
Monica van Koppenhagen
Hart voor Vrijheid Amsterdam

terug naar De Andere Nieuwsbrief


© Hart voor vrijheid Amsterdam.