FF VOORSTELLEN: door Henriette Ankone september 2022

Mijn naam is Henriette Ankone, futurist en schrijver en redelijk nieuw lid van HVV. Ik ben opgestaan tijdens de ledenvergadering van HVV van 27 augustus, bovenop mijn stoel, om de urgentie te benadrukken over het momentum waarin we nu zitten. Er is geen tijd om in de partij ‘rollebollend over straat’ te gaan, nu zoveel mensen zoveel vragen hebben, onzeker en zoekende zijn naar een organisatie of beweging om zich aan te verbinden. Er ligt een schone taak op onze schouders. Want deze mensen hebben weinig alternatieven en zoeken hoop in spannende tijden. En wie kunnen dat beter bieden dan wij? Daarvoor is HVV toch opgericht?

Onze kernwaarden zijn de waarden die bij vele zoekende mensen resoneren. En wij zullen deze nu ook zelf belichamen om versterkt, vanuit een ieders eigenheid en innerlijke stem, het grote plan zo soepel mogelijk laten verlopen. De aarde is van ons samen en wij zijn één en de natuur zelf. En iedereen heeft recht op de basis, zoals o.a. een verwarmd huis, gezond en betaalbaar eten en drinken en zéker een dak boven zijn hoofd. Wij kiezen voor autonomie, de liefde en zorgen voor elkaar als dat even nodig is.

We hebben ons bij de laatste vergadering met elkaar verbonden in een hart meditatie, samen in een grote cirkel zittend, maar in het gesprek daarna bleek toch dat de afstand tussen betrokkenen erg groot was geworden en de emoties lieten zich dan ook gelden.

Wat is wijsheid bij deze onrust, op een cruciaal moment in de tijd nu de winter er weer aankomt met vele ‘snode plannen’ op de planken? Besturen kun je, mijns inziens, alleen als je in contact bent met je achterban en door hen gedragen wordt. Er is dan ook maar één route hieruit en dat is met elkaar met een schone lei beginnen. Ik doe dan ook een dringende oproep aan de bestuurders, om hun zetel terug te geven, in gesprek te gaan met hun achterban om zich vervolgens dan naar keuze, opnieuw beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie. Een dergelijke actie spreekt van kracht en motivatie om het juiste te willen doen voor Nederland en HvV op dit cruciale moment in de tijd.

Ik weet dat we de weg hieruit gaan vinden. Samen. Dit gehakketak zal ons sterker maken, zodat wij er kunnen zijn voor vele Nederlanders die ook voelen dat het anders mag. Wij zullen hen laten zien waar de groei en de potentie ligt in deze transitie tijd en hen helpen op het juiste moment NEE te zeggen. Want alles ligt klaar om opgepakt te worden. We mogen elkaar nu helpen om de moed te vinden en de openingen te zien. Hoop in ons hart is alles wat we nodig hebben, om deze transitie, zonder al te veel kleerscheuren voor onszelf en de kwetsbare groepen, door te komen.

terug naar De Andere Nieuwsbrief


© Hart voor vrijheid Amsterdam.